Är du en samhällsintresserad journalist/skribent som har intresse för miljö och naturvetenskap och gillar att arbeta brett med många parallella teman – vill du bli del av vår satsning på kvalitativ miljöjournalistik? Då kanske du är den vi söker!

BalticWaters arbetar i skärningen mellan vetenskap och politik. Vi strävar efter att sammanställa vetenskapliga fakta och kommunicera dem till en bred publik, samtidigt som vi skriver texter om utvecklingen inom flera av våra arbetsområden – från land till hav – och vad som måste göras för att vända utvecklingen i Östersjön.

Om rollen

Du är en nyfiken journalist/skribent med erfarenhet av redaktionellt arbete och innehållsproduktion. Du är en van skribent med stort intresse för samhällsdebatt inom framför allt miljö- och havsfrågor samt det politiska landskap som omgärdar dessa frågor.

Du kommer arbeta redaktionellt med att planera och producera redaktionellt innehåll samt egna artiklar och intervjuer med forskare, experter och politiker. Parallellt arbetar du långsiktigt med texter av ”grävande” karaktär där du får fördjupa dig i utvalda teman kopplade till stiftelsens arbetsområden. Texterna riktar sig till beslutsfattare, myndigheter, media och den intresserade allmänheten.

Vem är du?

Vi söker dig med ett par års erfarenhet av redaktionellt arbete och innehållsproduktion, gärna som miljö- och/eller grävande journalist. Du har akademisk examen inom journalistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vidare ser vi gärna att:

Dina egenskaper

BalticWaters är en liten och sammansvetsad kunskapsorganisation som värdesätter att du är självgående, initiativrik och van att arbeta över olika kunskapsområden. Du tycker om ett högt tempo och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö med goda arbetsvillkor. Hos oss blir du en del av en organisation med ett viktigt uppdrag som handlar om att sprida kunskap, påverka och skapa förutsättningar för en friskare Östersjö. Eftersom det här är en ny satsning för stiftelsen så erbjuder vi, i ett första skede, en 18 månaders projektanställning med möjlighet till förlängning.

Ansökan

CV med personligt brev skickas till jobb@balticwaters.org senast 1 september. Har du frågor är du välkommen att kontakta Konrad Stralka på mail konrad.stralka@balticwaters.org eller mobil 070 750 23 31. Stiftelsen har semesterstängt under juli månad men urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Faktaruta om tjänsten

Ort: Stockholm / Gamla stan
Titel: Journalist
Anställningsform: Projektanställning 18 månader med möjlighet till förlängning.
Sista ansökningsdag: 2023-09-01
Kontaktperson: Konrad Stralka, mail: konrad.stralka@balticwaters.org, telefon: 070 750 23 31