I början av 2021 förstärks BalticWaters med tre nya rekryter inom projektledning, vetenskaplig analys och opinionsbildning.

– Vi behöver öka kunskapen om Östersjöns känsliga ekosystem och bygga opinion så att rätt beslut tas och nödvändiga åtgärder genomförs. Det är idag tydligt att fiskepolitiken inte fungerar och att åtgärdsarbetet för en bättre vattenkvalitet utmed kusterna och i havet går för långsamt. Därför är vi mycket glada över tre starka rekryteringar inom projektledning, samt vetenskaplig och politisk analys, säger Konrad Stralka, VD för BalticWaters.

Helene Limén anställs i rollen som omvärldsanalytiker med fokus på vetenskap och projektfinansiering. Helene kommer närmast från riksdagen där hon har arbetat med omvärldsanalys, utvärdering och forsknings- och framtidsfrågor på uppdrag av utskottens ledamöter. Hon har tidigare arbetat som projektledare för hållbar utveckling och har erfarenhet av internationellt arbete med framtidsfrågor. Helene är disputerad naturvetare och har forskat inom akvatisk och marin ekologi i Sverige och Kanada.

Beatrice Rindevall anställs som omvärldsanalytiker med fokus på politik och opinionsbildning. Tidigare har Beatrice bland annat arbetat som journalist, föreläsare, analytiker och kommunikations- och hållbarhetskonsult. Hon är skribent för Supermiljöbloggen och har senast varit VD för Tell Us AB. 2015 utnämndes Beatrice som årets miljöhjälte av Världsnaturfonden (WWF) och har även fått ta emot Journalistikpriset av Svenska Publishingpriset för den populärvetenskapliga tidningen Extrakt. Beatrice har utbildningsbakgrund inom globala studier och kommunikation.

Dessutom anställs Linda Kumblad som projektledare för BalticWaters stora demonstrationsprojekt – Levande vikar, en tjänst som delas mellan stiftelsen och Stockholms universitet. Projektet pågår fram till och med 2027. Linda är docent i systemekologi med lång erfarenhet av projektledning och åtgärdsarbete i Östersjöns kustzon.