Om ReCod projektet

Torsken i Östersjön är hotad. ReCod projektet ska ta reda på om det går att hjälpa torsken förbi det sårbara äggstadiet och därmed öka antalet småtorskar i havet. Projektet föder upp och kommer sätta ut torsklarver utmed ostkusten för att se om och hur larverna överlever, om de klarar att etablera sig på nya platser och till vilken kostnad det låter sig göras. Nu söker vi dig som brinner för Östersjöfrågor och trivs med praktiska sysslor för att hjälpa oss med projektarbetet.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som tycker om och drivs av att ge stöd åt medarbetare och som vill arbete med djur i en vetenskaplig miljö. Dina dagliga sysslor kommer bland annat att vara:

Dina egenskaper

För att passa för tjänsten behöver du vara lösningsorienterad och beredd att ta tag i problem när de uppstår. Du trivs med att arbeta självständig, är noggrann och villig att ta ansvar och initiativ. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom biologi eller närliggande naturvetenskaper samt att du har några års arbetslivserfarenhet i forskningsnära miljö och/eller med djur. Sjövana i form av en kustskepparexamen är meriterande. B körkort är ett krav.

Om anställningen

Du blir projektanställd på minimum 12 månader. Då verksamheten styrs av naturens förutsättningar kommer arbetstiderna variera där du förväntas kunna arbeta såväl vardagar som helger. Tjänstens fasta omfattning kan diskuteras men intensiteten varierar över året beroende på projektets behov, tid på året och fältaktiviteter. I perioder (högsäsong) kan arbetsbelastningen vara hög. Din arbetsledare blir Johanna Fröjd, projektledare för ReCod projektet, och arbetsgivare är Konrad Stralka, VD för BalticWaters.

Vi intervjuar kandidater löpande så tveka inte att skicka din ansökan snarast till jobb@balticwaters.org .

Om du har några frågor om tjänsten, mejla till Johanna Fröjd på johanna.frojd@balticwaters.org.

Om BalticWaters

BalticWaters är en oberoende stiftelse som arbetar långsiktigt för en friskare Östersjö. Stiftelsen genomför storskaliga, åtgärdsorienterade miljöprojekt och bedriver tillämpad forskning för att visa vilka åtgärder som kan bidra till ett friskt och välmående ekosystem, från land till hav. BalticWaters verkar också för att sprida kunskap om Östersjöns miljö till allmänhet, myndigheter och beslutsfattare samt genomför utlysnings och traineeprogram för framtida forskare och samhällsvetare. Målet är att öka kunskapen om de utmaningar som havet står inför och bygga opinion så att beslut blir tagna och åtgärder genomförda.

Fakta om tjänsten
Företag: BalticWaters
Ort: Gotland, Ar
Titel: Driftsassistent
Anställningsform: Projektanställning 12 månader
Lön: Månadslön och beredskapsersättning efter överenskommelse
Sista ansökningsdag: 4 januari 2023