Vill du komplettera din samhällsvetenskapliga examen med praktisk miljövetenskap och kunskap om hur du kommunicerar forskningsrön till beslutsfattare? Då kan du vara rätt person för vårt traineeprogram för Östersjöambassadörer.

I dag öppnar BalticWaters utlysning för höstens traineeprogram. Vi tar in två traineer från olika samhällsvetenskapliga ämnesområden och programmet pågår under tre månader med start den 18 september. Syftet med programmet är att ge traineerna en fördjupad förståelse om dagens miljöutmaningar och inspirera dem, att på sina kommande arbetsplatser, verka för en grön omställning. Du kommer få lära dig mer om hur konkreta åtgärder kan leda till en friskare Östersjö och under handledning av forskare och experter kommer du att utarbeta ett policydokument som pekar på problem och föreslår konkreta lösningar.

Läs mer om programmet och sök här. Sista ansökningsdag är 1 augusti, men intervjuer sker löpande så vänta inte att söka om du är intresserad!

Vill du veta hur det är att vara trainee på BalticWaters? Läs då intervjun med 2021 års traineer Amanda och Vilma här och möt 2022 års traineer Douglas och Lisa här.