Vill du bygga på din samhällsvetenskapliga examen med praktisk miljövetenskap? Är du intresserad av att kommunicera forskningsresultat till beslutsfattare och fläta samman vetenskapliga underlag med nationell och internationell policy? Då kan vårt traineeprogram för Östersjöambassadörer vara det perfekta nästa steget för dig.

I dag öppnar BalticWaters utlysning för traineeprogrammet hösten 2024. Vi kommer ta emot två eller tre traineer från olika samhällsvetenskapliga ämnesområden. Programmet pågår under fyra till fem månader och går av stapeln den 9 september.

Målet med programmet är att ge traineerna en fördjupad förståelse om dagens miljöutmaningar och inspirera dem att verka för en grön omställning på sina kommande arbetsplatser. Som trainee kommer du lära dig hur konkreta åtgärder kan leda till en friskare Östersjö. Under handledning av forskare och experter kommer traineerna även att utarbeta ett gemensamt policydokument som pekar på problem och lägger fram konkreta lösningar riktade mot beslutsfattare. Enligt överenskommelse kan traineerna även erbjudas att genomföra ett självständigt uppdrag under en månad, så som en intervjustudie eller en mindre utredning eller rapport.

Läs mer om traineeprogrammet och sök här. Sista ansökningsdag är 10 juli 2024. Intervjuer sker löpande, så vänta inte med att söka om du är intresserad!

Är du nyfiken på hur det är att vara trainee på BalticWaters? Läs då intervjun med förra årets traineer Johanna, Louisa och Ebba. Missa inte heller intervjun med 2022 års traineer Douglas och Lisa och 2021 års traineer Amanda och Vilma.